WAPDiccionari
Pàgina principal


Ve del nom Wireless Application Protocol es a dir, protocol d'aplicacions inalàmbriques que es un estàndar obert a tot aplicació que fa ús d'alguna comunicació inalàmbrica(internet, telèfons mòbils,etc.)
L'organisme que s'encarrega de desenvolupar l'estàndar WAP és el WAP Forum anàlogament com el Forum ATM.
EL llenguatge primari és el WML (Wireless Markup Language) més WBMP (Wireless Bitmat), la versió WAP 2.0 esta feta en XML i alguns observadors creuen que la següent versió serà en XHTML Basic, llenguatge creat per a treballar amb dispositius portàtils.
Gracies a aquesta tecnologia, aparells com els telèfons mòbils, PDA's,etc. fan que es puguin connectar a web.
Va ser creat per treballar sota restriccions de memoria i de processadors, pantalles monocromàtiques i a treballar amb amples de banda reduits. Gracies al recolzament de un bon grapat de empreses, ha fet que el WAP Forum hagi aconseguit que cada cop s'utilitzi més les tecnologies inalàmbriques.
La trasmisió de dades es realitza mitjançant paquets que fa que a l'hora de realitzar la comunicació s'estalvii temps i espai, a més de aumentar la velocitat de les dades en la xarxa en més de 160 Kbps i també possibilita "sempre-on", es a dir, que encara que ocupi al xarxa un breu moments de temps per a l'usuari siempre estara connectat, sempre estara on. Tot això provoca un abaratiment de costos i una major productivitat (per a la empresa).


FONTS:
http://www.wikipedia.org


Diccionari
Pàgina principal